Skip to content
Lehoczki Viktor endokrinológus profilkép

Dr. Lehoczki Viktor
Endokrinológus, pajzsmirigy specialista

Egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán fejeztem be. Először belgyógyászatból, majd a Semmelweis Egyetem II.sz. Belgyógyászati Klinikáján az endokrinológia és anyagcsere betegségek területén szereztem szakvizsgát kiváló minősítéssel. Gyakorlatvezetőként és vizsgáztatóként részt vettem az egyetemi hallgatók oktatásában, valamint több alkalommal tartottam előadást hazai és külföldi konferenciákon.

 

Egyetemi tanulmányaim és szakképzésem alatt több alkalommal jártam az Egyesült Királyságban, melynek során tapasztaltam, hogy mennyire lényeges a nyugodt, betegközpontú szemléletmód, az érthető és alapos betegtájékoztatás, a beteg aggodalmainak a megismerése és megértése.

 

Fontos, hogy Ön szabadon elmondhassa a problémáit orvosának, és vele közösen dönthessen a gyógymódról, egészsége megőrzéséről.

A Személyre szabott diéta kialakításában segít

Fazekasné Szekér Edit

Fazekasné Szekér Edit
Dietetikus, gyógytornász

Kiváló eredménnyel végeztem 1988-ban az OTE Egészségügyi Főiskolai Kar dietetika szakán és több évtizedes tapasztalattal rendelkezem a dietetika, a személyre szabott diéta kialakításának területén.

 

A táplálkozás végigkíséri az ember életét a születéstől az elmúlásig és nagymértékben kihat az egészségre. A helyes táplálkozásnak kiemelten fontos szerepe van számos betegség megelőzésében és gyógyításában, ezért a táplálásterápia a komplex kezelés elengedhetetlen része.

 

A dietoterápia a leghatékonyabb módszerekkel segíti az életminőség javítását. Betegség esetén a táplálásterápia egyik legfontosabb kérdése, hogy azt időben elkezdjük, mert a tápláltsági állapot javításával nagymértékben hozzájárulunk a gyógyuláshoz. Éppen ezért szoros együttműködésben dolgozom a kezelőorvossal, a minél hatékonyabb kezelés és gyógyulás érdekében.

 

A dietetikai tanácsadás magában foglalja a táplálkozási anamnézis felvételét, a tápláltsági állapot és a táplálkozási szokások felmérését. Lényeges a szükségletek megállapítása és a táplálkozási célok meghatározása, valamint ezek alapján a táplálási terv kialakítása és az elért eredmények közös kiértékelése. Az étrend összeállításán kívül gyakorlati tanácsokkal is segítek, hogy minél könnyebb legyen a helyes étrend betartása.

 

A dietetikai tanácsadások során érlelődött meg bennem az elhatározás a gyógytornász végzettség megszerzésére, hogy a hozzám fordulók részére komplex ismereteket adjak át egészségi állapotuk javítása érdekében. Ezért 2009–ben elvégeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának gyógytornász szakát is, így már nem csak a diéta, de a mozgásterápia területén is átfogó segítséget tudok nyújtani.

 

Scroll To Top